四川农信社银行考试

面授课程网校课程|

砖题库直播职位库文库题库阅读|

微博微信QQ群问答师资

028-86755760
华图网校
您当前位置:公务员考试网 > 四川人事考试 > 四川银行农信社招聘考试 > 试题资料 > 练习题 > 2018年四川银行秋招每日一练(11.15)

2018年四川银行秋招每日一练(11.15)

2017-11-15 09:54 银行招聘考试 "http://sc.huatu.com/xys/ 作者:四川华图 来源:四川华图

【导读】2018年四川银行秋招每日一练(11.15),关注四川华图官方微信(schuatu),我们将为您推荐更多招聘相关信息,和更多考生交流添加q群(186323681)

  【2018年四川银行秋招每日一练(11.15)——题目

  Questions 26 to 30 are based on the following passage.

  Energy independence.It has a nice ring to it, doesn't it? If you think so, you're not alone, because energy independence has been the dream of American presidents for decades, and never more so than in the past few years, when the most recent oil price shock has been partly responsible for kicking off the great recession.

  “Energy independence” and its rhetorical(修辞的) companion “energy security', are, however, slippery concepts that are rarely thought through.What is it we want independence from, exactly?

  Most people would probably say that they want to be independent from imported oil.But there are reasons that we buy all that off from elsewhere.

  The first reason is that we need it to keep our economy running.Yes, there is a trickle (涓涓细流)of biofuel (生物燃料) available, and more may become available, but most biofueis cause economic waste and environmental destruction.

  Second, Americans have basically decided that they don't really want to produce all their Own oil.They value the environmental quality they preserve, over their off imports from abroad.Vast areas of the United States are off-limits to off exploration and production in the name of environmental protection.To what extent are Americans really willing to endure the environmental impacts of domestic energy production in order to cut back imports?

  Third, there are benefits to trade.It allows for economic efficiency, and when we buy things from places that have lower production costs than we do, we benefit.And although you don't read about this much, the United States is also a large exporter of off products, selling about 2 million barrels of petroleum products per day to about 90 countries.

  There is no question that the United States imports a great deal of energy and, in fact, relies on that steady flow to maintain its economy.When that flow is interrupted, we feel the pain in short supplies and higher prices.At the same time, we derive massive economic benefits when we buy the most affordable energy on the world market and when we engage in energy trade around the world.

  1. What does the author say about energy independence for America?( )

  A.It sounds very attractive.

  B.It ensures national security.

  C.It will bring oil prices down.

  D.It has long been everyone's dream.

  2. What does the author think of biofuels?( )

  A.They keep America's economy running healthily.

  B.They prove to be a good alternative to petroleum.

  C.They do not provide a sustainable energy supply.

  D.They cause serious damage to the environment

  3. Why does America rely heavily on off imports?( )

  A.It wants to expand its storage of crude oil.

  B.Its own oil reserves are quickly running out.

  C.It wants to keep its own environment intact.

  D.Its own oil production falls short of demand.

  4. What does the author say about oil trade?( )

  A.It proves profitable to both sides.

  B.It improves economic efficiency.

  C.It makes for economic prosperity.

  D.It saves the cost of oil exploration.

  5. What is the author's purpose in writing the passage?( )

  A.To justify America's dependence on oil imports.

  B.To arouse Americans' awareness of the energy crisis.

  C.To stress the importance of energy conservation.

  D.To explain the increase of international oil trade.
【2018年四川银行秋招每日一练(11.15)——答案

  1. A【解析】本题问作者对美国能源独立的看法.文章前两句就用反问句提出能源独立听起来不错.关键句It has a nice ring to it中的rin9指”某种感觉”,A”听上去很有吸引力”正好对应,故选A。

  2. D【解析】本题询问作者对biofuels”生物燃料”的看法.第4段第2句后半部分提到大部分的生物燃料会造成经济浪费(economic waste)和破坏环境(environmental destruction),D项中的serious damage与原文中的destruction同义,故确定D为本题答案。

  3. C【解析】本题四个选项均与美国自身储备的原油有关,而本文自第4段起,都有在解释美国需要依赖石油进口的原因,其中第5段提到了美国自身储备的原油.该段前两句提及”美国人已缉基本确定,他们真的不想自己生产石油.他们认为维持环境质量比石油进口更重要.”下文则讲述了美国为保护环境,限制石油开采,由此可知.美国不愿开采本国的石油,是为了保护环境,故C”美国想保持自身环境的完好无损”为答案。

  4. B【解析】本题问作者对石油贸易的看法.原文倒数第2段分析美国依赖石油进口的第三个原因,即有利于贸易.其中第2句提到,”它(石油贸易)能带来经济效率,使美国获益”,B中的economic efficiency复现了原词,指出石油贸易能带来”经济效率”,与文意相符,故选B。

  5. A【解析】本题询问作者的写作意图.文章开头提及”能源独立”是美国一直以来的梦想,然而实际情况是很难从石油进口中独立出来,接着在第4段到第6段中分析了美国依赖石油口的原因.A”证明美国依赖石油进口是合理的”符合全文大意,故选A。

>>更多2018银行校园招聘四川地区每日一练

五大行备考:中国银行 农业银行 工商银行 建设银行 交通银行

——相关阅读——

  2017银行社会招聘公告汇总 |2018银行秋招备课程
  2018年银行秋招考试公告汇总 



(编辑:Nicj)

华图在线APP客户端下载

今日直播

1356289人正在这里听课换一批

四川公务员考试免费辅导

公务员直播  时间:每周一

每周一公务员免费直播课
四川事业单位考试免费辅导课

事业单位  时间:每周二

每周二公务员免费直播课
四川教师公招免费辅导课

教师公招  时间:每周三

每周三教师公招免费直播课
四川银行金融农信社考试免费辅导课

银行金融  时间:每周四

每周四银行金融免费直播课
公务员事业单位教师备考活动
京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号