四川农信社银行考试

面授课程网校课程|

砖题库直播职位库文库题库阅读|

微博微信QQ群问答师资

028-86755760
华图网校
您当前位置:公务员考试网 > 四川人事考试 > 四川银行农信社招聘考试 > 试题资料 > 练习题 > 2018年四川银行秋招每日一练(11.9)

2018年四川银行秋招每日一练(11.9)

2017-11-09 13:56 银行招聘考试 "http://sc.huatu.com/xys/ 作者:四川华图 来源:四川华图

【导读】2018年四川银行秋招每日一练(11.9),关注四川华图官方微信(schuatu),我们将为您推荐更多招聘相关信息,和更多考生交流添加q群(186323681)

  Reading Comprehension

  Directions:

  Read the following text. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers.

  In 1950,a young man would have found it much easier than it is today to get and keep a job in the auto industry. And in that year the average autoworker could meet monthly mortgage(抵押贷款).payments on an average home with just 13.4 percent of his take-home pay. Today a similar mortgage would claim more than twice that share of his monthly earnings.

  Other members of the autoworker's family, however, might be less inclined to trade the present for the past. His retired parents would certainly have had less economic security back then. Throughout much of the 1960s,more than a quarter of men and women age 65 and older lived below the poverty level, compared to less than 10 percent in 2010.

  In most states, his wife could not have taken out a loan or a credit card in her own name. In 42 states, a homemaker had no legal claim on the earnings of her husband. And nowhere did a wife have legal protection against family violence.

  Most black workers would not want to return to a time when, on average, they earned 40 percent less than their white counterparts(职位相对的人),while racially restrictive agreements largely prevented them from buying into the suburban neighborhoods being built for white working-class families.

  Today, new problems have emerged in the process of resolving old ones, but the solution is not to go back to the past. Some people may long for an era when divorce was still hard to come by. The spread of no-fault divorce has reduced the bargaining power of whichever spouse is more interested in continuing the relationship. And the breakup of such marriages has caused pain for many families.

  The growing diversity of family life comes with new possibilities as well as new challenges. According to a recent poll, more than 80 percent of Americans believe that their current family is as close as the one in which they grew up, or closer. Finding ways to improve the lives of the remaining 20 percent seems more realistic than trying to restore an imaginary golden age.

  【题目】

  1. What do we learn about American autoworkers in 1950?

  A.They had less job security than they do today.

  B.It was not too difficult for them to buy a house.

  C.Their earnings were worth twice as much as today.

  D.They were better off than workers in other industries.

  2. What does the author say about retired people today?

  A.They invariably long to return to the golden past.

  B.They do not depend so much on social welfare.

  C.They feel more secure economically than in the past.

  D.They are usually unwilling to live with their children.

  3. Why couldn't black workers buy a house in a white suburban neighborhood?

  A.They lacked the means of transportation.

  B.They were subjected to racial inequality.

  C.They were afraid to break the law.

  D.They were too poor to afford it.

  4. What is the result of no-fault divorce?

  A.Divorce is easier to obtain.

  B.Domestic violence is lessened.

  C.It causes little pain to either side.

  D.It contributes to social unrest.

  5. What does the author suggest society do?

  A.Get prepared to face any new challenges.

  B.Try to better the current social security net.

  C.Narrow the gap between blacks and whites.

  D.Improve the lives of families with problems.

  【答案】

  1. B【解析】根据题干中的autoworkers in 1950定位至第l段。本题问1950年的美国汽车工人的情况。第l段第2句的in that year指代首句的1950年,该句提及“1950年普通的汽车工人只需要用税后工资的13.4%(just l3.4 percent.就可以应付每月的房贷”,而第3句讲到现在需用该比例的两倍多来支付房贷(more than twice that share.。这就暗示和现在相比,1950年的汽车工人买房子相对轻松,故B“他们买房子并不难”正确。

  2. C【解析】根据题干中的retired people today定位至第2段第2、3句。本题询问如今的退休人士的情况。第2段第2句的His retired parents对应题干中的retired people today,该句提到他们当时的经济保障更少(had less economic security back then.,C“(如今的退休人士.觉得比过去在经济上更有安全感”是对该句的正话反说,符合原文。

  3. B【解析】根据题干中的white suburban neighborhood定位至第4段。本题问为什么黑人职员不能在白人居住的郊外社区买房。第4段末的prevented them from buying…white working-class families“阻止他们在为白人而建的社区买房”与题干对应,因此答案应为该分句的主语racially restrictive agreements“种族限制协议”,该协议限制了黑人职员在白人社区买房,是对黑人职员的歧视,故B“他们遭受了种族不平等待遇”正确。

  4. A【解析】根据题干中的no-fault divorce定位至第5段第2、3句。本题问无过错离婚的后果是什么。第5段第2、3句讲述了no-fault divorce的相关信息。第2句指出.在过去离婚是很困难的(divorce was still hard to come by.,该句暗示现在离婚容易多了。而第3句则提到无过错离婚减少了离婚拉锯战(has reduced the bargaining power.,bargaining power原指“讨价还价的能力”.在这里引申为“离婚过程中的牵扯不清”,故该句也说明了现在离婚变得容易了,即A“离婚更容易了”。

  5. D【解析】根据题干中的author suggest定位至最后一段。本题问作者建议社会做些什么。文章最后一句提到“想办法改善剩下的20%的家庭的生活更加实际可行”(Finding ways to improve…seems more realistic.,由more realistic可看出作者赞同这种做法,即建议社会想办法改善剩下的20%的家庭的生活。再结合上一句的“80%的美国人相信他们目前的家庭关系还和他们小时候一样、或者更亲密”,可知剩下的20%的家庭是指“关系不亲密的家庭”,即存在问题的家庭,故D“改善有问题的家庭的生活”与此相符,故为答案。>>更多2018银行校园招聘四川地区每日一练

五大行备考:中国银行 农业银行 工商银行 建设银行 交通银行

——相关阅读——

  2017银行社会招聘公告汇总 |2018银行秋招备课程
  2018年银行秋招考试公告汇总 



(编辑:Nicj)

华图在线APP客户端下载

今日直播

1356289人正在这里听课换一批

四川公务员考试免费辅导

公务员直播  时间:每周一

每周一公务员免费直播课
四川事业单位考试免费辅导课

事业单位  时间:每周二

每周二公务员免费直播课
四川教师公招免费辅导课

教师公招  时间:每周三

每周三教师公招免费直播课
四川银行金融农信社考试免费辅导课

银行金融  时间:每周四

每周四银行金融免费直播课
公务员事业单位教师备考活动
京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号